Jongetje met hond
Hulphond
hands Red

Het voortraject van een assistentiehond kost veel geld.

Denk aan het fokken en aankopen van honden, de verzorging en vooropleiding in het gastgezin en de vervolgopleiding samen met de cliënt tot officieel gecertificeerde assistentiehond. Dit gehele proces duurt circa 2 jaar.

Dit geld is hard nodig om assistentiehonden beschikbaar te stellen aan onze cliënten op de wachtlijst. Help ons doel te bereiken en de wachtlijst te verkleinen, voorkom dat mensen hun eigen assistentiehond dienen te bekostigen! 

Actueel

No posts published in this language yet
Stay tuned...

Help mensen met een beperking

Stichting hulphond
Word gastgezin
Wij zoeken met enige regelmaat gastgezinnen,
back-up gastgezinnen en vakantie oppas adressen.

Onze gastgezinnen vormen de basis van onze pups en pubers voor de opleiding tot Assistentiehond. Het gastgezin is een belangrijke speler met een verantwoordelijke taak voor het totale trainingstraject.

Verzorgen, opvoeden en socialiseren.

Dit voortraject van de assistentiehond is een dankbare en leerzame taak, wetende dat de hond een cliënt zal begeleiden en ondersteunen. 

De meerwaarde van een assistentiehond

Bij Stichting Kibō Medical Detection Dogs traint de cliënt onder professionele begeleiding zelf zijn/haar assistentiehond. Wij werken uitsluitend met vakbekwame coaches uit de gezondheidszorg en geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Het unieke van onze assistentiehonden is dat onze honden voornamelijk met hun neus leren werken. Zo leert de hond middels actieve geur training, te reageren op afwijkende lichaamsgeuren en te waarschuwen als er problemen in aantocht zijn. Dit is voor de hond een duidelijk aangeleerd spelletje en heeft geen negatieve invloed op het welzijn van de hond. Het geweldige van een medische detectie hulphond is, dat de waarschuwing meestal eerder komt dan de waarschuwing van de meest geavanceerde apparatuur. Enkele assistentiehonden lopen zelfs voor op de techniek, omdat voor sommig ziektebeelden nog geen techniek uitgevonden is.

Psychiatrische hulphond

Ik leer angstgeur vroegtijdig te detecteren, om een paniekaanval en dissociatie voor te zijn en te reduceren.

Addison hulphond

Ik leer lage cortisol

te detecteren om een

Addison crisis te voorkomen.